DE WERELD RONDOM MOZART 

 

MOZART REIZEN EN STEDENTRIPS: WENEN EN SALZBURG OP MAAT

Wilt u Mozarts wereld beter leren kennen en door de steden en straten slenteren waar hij zijn leven doorbracht; de sfeer proeven die hem inspireerde tot het componeren van zijn geniale muziek? Wij organiseren graag uw Mozart stedentrip naar Salzburg of Wenen of een combinatie hiervan, in overeenstemming met uw precieze persoonlijke wensen.

Persoonlijke aandacht en interesse, kwaliteit en exclusiviteit staan hierin centraal. 

​Wilt u ook de reis er naartoe tot een belevenis maken, dan is een geheel verzorgde cruise naar Wenen iets voor u. Terwijl het prachtige landschap van de Rijn en de Donau aan u voorbij trekt, verdiept u zich tijdens de lezingen in het leven van Mozart en geniet u voor en tijdens het eten van live intermezzi met muziek van Mozart en zijn tijdgenoten.

Onze cruises brengen wij onder bij gerenommeerde riviercruisemaatschappijen op basis van een 4- of 5-sterren arrangement. 

 

LEZINGEN

Mozart

Hoe meer we over Wolfgang Amadeus Mozart te weten komen, hoe fascinerender hij wordt! Het is onvoorstelbaar wat hij in zijn relatief korte leven allemaal heeft weten te creëren: tientallen symfonieën, grootse opera's, vioolconcerten, fluitconcerten en ga maar zo door. Hij was met recht een wonderkind, of eigenlijk kunnen we beter spreken van een wondermens. Veel om over te vertellen dus tijdens onze lezingen.

De lezing wordt aangevuld met live gezongen interpretaties van Mozarts muziek.

Muziekgeschiedenis

De middeleeuwen, de renaissance, de barok en de stijlperioden die daarop volgden, worden middels gezongen muziekfragmenten uitgelegd en geïllustreerd en geven een interessant inzicht in hoe we uiteindelijk zijn gekomen tot de moderne klassieke muziek, die uiteindelijk doorgroeide tot de jazz en de hedendaags beat op de radio.

Een chronologisch overzicht van de geschiedenis van de muziek met gezongen voorbeelden en pianobegeleiding.

De Liedkunst

Het lied heeft altijd een bijzondere rol vervult in de klassieke muziek. Het is een kleine en intieme uitdrukkingsvorm die menig componist heeft geïnspireerd. En of het de Duitstalige componisten betrof, zoals Schubert en Schumann, Franstalige componisten als Fauré en Berlioz, Russen als Tsjaikovski, Finnen en Noren als Sibelius en Grieg, de Engelsen met Vaughn Williams, en ga zo maar door, al deze componisten vonden hun inspiratie in de eenvoud en diepgang van de kracht van de poëzie. 

 

Een interessante lezing met gezongen liederen en pianobegeleiding.

 

TONEEL

Mozart's levensverhaal is verre van alledaags. Hij reisde per koets door heel Europa, speelde voor koningen en keizers en werd zelfs door de Paus ontvangen en geridderd. En dan ben je al snel een speelbal in het spel van intriges en machtsspelletjes. Voldoende stof dus voor de boeiende toneelvoorstelling: Ik Amadeus.

 

SPECIALE GELEGENHEDEN EN EVENEMENTEN

 

Zowel bij particuliere gelegenheden (bijv. een huwelijk, begrafenis of diner) als bij zakelijke evenementen kan Bureau Amadeus zorgen voor een boeiende en passende muzikale  invulling van het programma. Door onze jarenlange ervaring in zowel de culturele als de zakelijke markt, weten wij wat wel en wat niet werkt voor de verschillende doelgroepen. Klassieke muziek is veel vaker inzetbaar dan u denkt. De tijdsspanne om uw klanten ermee te kunnen boeien loopt echter wel sterk uiteen.

Maar laat dat nou precies onze specialiteit zijn!

 

AMADEUS EN EDUCATIE

Speciaal voor de jeugd (maar zeker ook voor de volwassen liefhebbers) heeft Bureau Amadeus een animatiefilm laten maken, waarin de wereld van Amadeus op amusante en leerzame wijze in beeld wordt gebracht. Zijn avonturen zijn te zien en beluisteren in het Nederlands, Duits en Engels.

 

SERENADE CADEAU

Wilt u iemand verassen of in het zonnetje zetten? Of wilt u op heel originele wijze een cadeau of boodschap laten overbrengen? Wij verzorgen een onvergetelijke originele serenade, vaak prachtig gekostumeerd, door een professionele zanger, zangeres of instrumentalist. 

 

OVER ONS

Bureau Amadeuswordt geleid door Roy ter Haar. Hij studeerde opera aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en volgde onder andere masterclasses in Wenen bij Walter Berry en in London bij Thomas Hemsley. Hij werkte met Kurt Equiluz en in Nederland zong hij onder meer bij De Nationale Reis Opera, De Nederlandse Opera en de Opera van Rotterdam.

Roy soleerde meermaals tijdens concerten en gala-avonden in Wenen en zingt vandaag de dag regelmatig met zijn Amadeus Ensemble.

 
tel: 06-288 38 202
Van Oldenbarneveldtstraat 33-3
1052JS  Amsterdam
lezingen:
Rijnkade 4
6811 HA  Arnhem